Občas se rozsvítí kontrolka "Check Engine"

Odpovědět
jjilek
Nováček

Občas se rozsvítí kontrolka "Check Engine"

Příspěvek od jjilek »

Při plynulé jízdě na rovné silnici se mi v poslední době občas rozsvítí žlutá kontrolka "Check Engine", která po malém a krátkém ubrání plynu opět zhasne. Někdy se situace po několika km opakuje, někdy se vůbec neobjeví. Přitom na chodu motoru se to nijak neprojeví. Má s tím někdo zkušenost? Mám GV 2.500 V6, r.v. 2000. Děkuji.
Reklama

milanst
Nováček

Re: Občas se rozsvítí kontrolka "Check Engine"

Příspěvek od milanst »

zdravím to mi děla taky ale jak to přijde tak to odejde vůbec nevím čím to je prošel sem kabeláž ale nic nemam vůbec tušení
jjilek
Nováček

Příspěvek od jjilek »

Mezitím jsem za hříšných x Kč nechal udělat diagnostiku, ale v paměti nebyly nalezeny žádné závady. Autorizovaný servis k tomu nedovedl nic říct.Tak nevím, asi se obrátím na Suzuki (ale jak?)
sergej73
Nováček

Příspěvek od sergej73 »

som cerstvy majitelGV 2,5 6V 2001 doteraz sa nic nevyskytlo,dnes som chcel pozriet ci nie je zasrany vzduchovy filter,kluc bol v polohe zapnute,odpojil som cidlo odstranil kryt vycistil som filter a znovu zalozil,zapojil cidlo a nastartoval,odvtedy mi ta kontrolka stale svieti.Neviem ako je to u tychto aut ci je potrebny reset cez bateriu alebo pomoze len servis.Alebo to zhasne po case, :o :o
rysTR
Nováček

Příspěvek od rysTR »

U mého jimnyho to dělá po nastartování.Stačí pootočit klíčkem trochu zpět a kontrolka zhasne.Asi bude vyšlehaný nějaký kontakt v zámku startovacího klíčku.
skeno
Nováček

Příspěvek od skeno »

Mne to tiež robilo a nakoniec to bol studený spoj na konektore u riadiacej jednotky . (samička bola už vychodená)- možno to
Odpovědět