Pískání okýnek při vysoké rychlosti

Odpovědět
ZASA

Pískání okýnek při vysoké rychlosti

Příspěvek od ZASA »

Mám Baleno 1.6, RV 97, sedan a zlobí mně aerodynamickej Hluk. Při rychlosti kolem 130 už je to dost obtěžující. Jde to od předních bočních oken. Nemáte s tim někdo zkušenost jak to odstranit?
Reklama

peta.hvezda
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.hvezda »

Čago, tak jak to odstranit, tak to fakt nevím, ale občas mě to taky dělá.. :(
Marek

Příspěvek od Marek »

No nevím jak na to aby to nepískalo, ale aby jsi to neslyšel, tak stačí zesílit rádio :-)
Jirka
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

taky mě to dělalo jen do tý doby než sem si koupil ofuky a teď to je v poho :)) , ale stím rádiem to není špatnej nápad :lol:
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

To Jirka: A kolik tak stojí ofuky na Baleno a jak to vypadá? Jsem i docela překvapený ze se to vyrábí, když tech aut je v ČR tak málo.
Jirka
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Pro Marka:taky jsem se divil,že sem to sehnal... já to kupoval před rokem a stálo mě to 500Kč..... :? ale ta investice se mi vyplatila
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Rádio nezesiluji a ofuky nemám,ale nejsem pohodlnej a promazal jsem si těsnění okolo oken.
ZASA

Příspěvek od ZASA »

S tim rádiem jsem to dělal do teď, ale strávim v Balíku i 4 hodiny denně a věřte nebo ne mam s toho hučení v hlavě.
Docela by mě zajímalo čím a kde mam přesně to těsnění promazat, jestli to funguje bylo by to super.
Dík za odpověď.
Tomas

Příspěvek od Tomas »

Já jsem promazal to těsnění při staženém okénku v celém obvodu. Nevim jestli máš stejnou závadu jako já, ale moje okno se při zavírání úplně nedovíralo a křížilo se tak, že přední část se zasekla a zadní část se dovřela úplně. Tim vznikla v zadní horní části mezera a docházelo k průniku vzduchu do vozu a tim k zmiňovanému hluku. Jestli ti to pomůže tak fajn. Jestli máš jinou závadu, tak napiš jakou a snad to nějak vyřešíme.
ZASA

Příspěvek od ZASA »

Dík moc myslim, že závada bude nejspíš podobná, tak až malinko povolí ty mrazy chystam se na to.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mám uplně stejnej problém,zkusim promazat,dík za dobré rady :idea:
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Tomas píše:Já jsem promazal to těsnění při staženém okénku v celém obvodu. Nevim jestli máš stejnou závadu jako já, ale moje okno se při zavírání úplně nedovíralo a křížilo se tak, že přední část se zasekla a zadní část se dovřela úplně. Tim vznikla v zadní horní části mezera a docházelo k průniku vzduchu do vozu a tim k zmiňovanému hluku. Jestli ti to pomůže tak fajn. Jestli máš jinou závadu, tak napiš jakou a snad to nějak vyřešíme.
To zní dobře a tak mě zajímá, čím jsi to těsnění mazal :?: Díky :) Karel
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Bohuslav
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bohuslav »

Piskani (alespoň v mém případě) způsobuje "sežvejkané" těsnění okolo oken a jak tady někdo poznamenal i jejich asymetrické vysouvání. Já jsem to vyřešil tak, že jsem za pomoci fyzické síly pomohl elektrice vytáhnout okýnka co nejvýše a zároveň jsem se snažil co nejlépe srovnat těsnění. Pochopitelně od té doby neotvírám přední okna, ale pouze zadní, kde je těsnění OK :)
Jeseň
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Tohle neznám

Příspěvek od Jeseň »

tak tenhle problém mě naštěstí minul, možná přijde časem- mám 1999/2000
www.jesen.cz
Záhady&Poklady¨
Suzuki je expediční vozidlo.
Odpovědět