nestartuje-bliká check engine

Odpovědět
Roman2551znf
Nováček

nestartuje-bliká check engine

Příspěvek od Roman2551znf »

Zdravím všechny, dokázal by mi někdo poradit jak rozchodit moji Vitaru V6 2,0 r.v. 12/97?
Koupil jsem ji před 3 měsíci, zatím vše v pohodě.
Dostal jsem k tomu dva klíče s imobilizérem, ale funkční byl pouze jeden.
Ve čtvrtek jsem jel jako vždy do lesa, zastavil jsem a bohužel nechal zapnuté světla, po 5 min. jsem chtěl nastartovat, ale baterie, byla vybitá, startovali jsme přes kabely, ale už to nechytlo a ani neškitlo, začala mi blikat kontrolka CHECK ENGINE.
Při zapnutí klíčku pořád bliká a motor nechce chytit, zkoušel jsem jiskru=nic,jako by to bylo odblokované... přívod paliva, motorek v nádrži při zapnutí klíčku běží i při startování...
Vypojil jsem baterii na celý den, pak zapojil, ale závada v paměti zůstala. Všechny pojistky jsou dobré.
Napadlo mě, že mohl odejít imobilizér na klíčku, ale nemám to jak porovnat, protože na tom druhém klíčku nefungoval imobilizér už když jsem Vitaru koupil, volal jsem do Suzuki, jestli mi zjistí, že je špatný na klíčku imobilizér, ale řekli, že k tomu potřebují auto, takže jsem asi nahranej a budu muset do autorizovaného servisu.
Poradíte mi prosím? Děkuji. Roman
Reklama

gembler
Nováček

Re: nestartuje-bliká check engine

Příspěvek od gembler »

mne zasa v silnom mraze nejak pustila baterka, dal som ju nabit - ale teraz, ked zapnem klucik v zapalovani tak mi kontrolka zhavenia nesvieti cca 10 sec ako obvykle, ale stale blika a motor toci toci toci a nic...

PS. k autu mam jeden kluc s imobilizerom a jeden bez, ked som to v lete skusal startovat s klucom bez imobilizera, tak mi presne tak isto blikala kontrolka zhavenia, motor tocil tocil tocil a nic - s klucom s imobilizerom potom chytil na 1x (tak neviem ci nemam teraz nieco s tym imobilizerom)

Vitara 2,0D I/C TURBO r.v.1998, verzia motora MAZDA
Odpovědět