Zdravím,
chci se zeptat, mám takový problém na Vitaře 1.6 59Kw, r.v.90. Při studeném motoru strašně kolísají otáčky, auto chytne normálně a otáčky vyletí nad cca 2000, ale pak to padá k 500 ot/min. někdy i zhasne. Při jízdě se to strašně dusí a jede to jen nad 3000 ot/min. Jakmile se zahřeje, zdá se to být v pohodě. Vyčistili jsme škrtící klapku, nové svíčky, přívod paliva OK. Napadá mi jen teplotní čidlo, ale při jeho změření sme žádnou změnu odporu nezaznamenali (při tom kolísání), při ohřátí odpor klesal. Nevím, co by to mohlo být, tipoval bych to nějak na sytič, ale netuším co a jak...
Máte s tím někdo zkušenost?
Moc díky! Zatím mi v servisu neporadili...
Kolísání volnoběhu, 1.6i Vitara
- Reklama
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kolisani volnobehu
ahoj tak ja jsem sice novacek na foru ale tenhle problem taky resim podle vsecho co mi dneska rekni na diagnostice tak mam blby cidlo teploty chladici kapaliny a tak ho mam na zitra objednany, takze to ve ctvretek vymenim ale podle vsecho jak se to projevuje pochybuju ze to bude jen tim.Na offroad foru pisou vsechno mozny od alternatoru pres cidla kapalin tlaku volnobehu atd atd az po karobnizaci ktera vsechno zapere. s brachou to tipujem jeste na neco od eletriky ve smyslu zaneradeny dalsi cidla protoze druha chyba na diagnostice byla probelm na vysokem napeti. no kazdopadne bych doporucoval skocit na diagnostiku. [/b]
Re: Kolísání volnoběhu, 1.6i Vitara
Mám ten samý problém, chtěl bych vědět o které teplotní čidlo se jedná. Kolik má vývodů zásuvka.