Rozvody, olej atd
Rozvody, olej atd
Ahoj, koupil jsem Baleno 1,6 16V rv 97 za 75 000. Na tacháči bylo 101 000. V protokolu z technický jsem našel 135 000 km Vyměnil jsem olej v motoru a filtr. Pro jistotu jsem koupil řemen a kladku (neoriginál) za 1600 Kč. Teď jsem tu četl, že řemen vydrží 105 000Km. V servisce je napsaná výměna při 90 000Km myslíte že je blbost měnit řemen po cca 50 000 KM za neoriginál? No raději asi jo. Po kolika KM se mění olej v motoru a převodovce? A co vzduchový a palivový filtr a svíčky? Je toho dost, a nikde jsem to nenašel. Jinak s autem zatím spokojenost. Jen ještě sehnat někde ráfky.... za levno Skusím ty Hostivice....
- Reklama
Rozteč šroubů u kol???
Čauky všichni Baleňáci,
můžete mi někdo poradit jaká je rozteč šroubů u Balena 97???
Jestli bude nějaký sraz tak se určitě dostavím...
Díky mooooc
můžete mi někdo poradit jaká je rozteč šroubů u Balena 97???
Jestli bude nějaký sraz tak se určitě dostavím...
Díky mooooc
jojo...
...taky mám exůtka: Baleno 1.9TD Combi rv.99, ale jsem spokojenej, zlobí mě spojka asi... nevím, co s tím. Když chci někoho předjet a sešlápnu plyn, tak se motor vytočí to otaček a auto nejede...na jakýkoli rychlostní stupeň... Nevíte někdo koliok stojí spojka? Díky a zdravim všechny Baleňáky!
Ahoj. Já jsem se setkal se stejným problémem. Dělalo mi to gufero,které netěsnilo a olej se mi dostal na spojkovou lamelu. Chtěl jsem koupit kit, ale ten vyšel myslim kolem 4500kč nejsem si jistý je to už delší doba. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si nechal lamelu přenýtovat což bylo o dost lacinější a účel to zatím plní dokonale i když jsem slyšel plno názorů, že přenýtování se nedá srovnat s orig. Samotné gufero sehnal automechanik,který mi spojku repasoval. Je nato prý potřeba zvláštní přípravek, aby se gufero nalisovalo dobře. To ale nemohu posoudit, protože co se týče oprav tak tomu moc nerozunim,ale snad ti někdo poradí.
Ahoj Lu. Když jsem psal o stejném problému tak jsem nedodal, že mám 1,6-ku. Chtěl jsem to opravit, ale čas. jsem to nestíhal. Pokusil jsem se Ti sehnat spojku na 1,9 ale dle informací které jsem dostal existuje pouze v originále takže repliku asi neseženeš. A protože orig. SUZUKI je dost drahej,tak ti držim palce aby ti někdo poradil zda se nedá nějaká sehnat.
Není ten motor 1,9 od PSA? Pak by tam mohla jít spojka i z nějakýho Peugeota ne? Nebo taky ne Rozhodně bych to rozebral, sundal obložení a sháněl rozměrově co nejpodobnější...Pokud jsi šikovnej, tak to celý zvládneš sám a dost ušetříš. Pokud si nevěříš tak to šoupni nějakýmu místnímu mechanikovi a máš to.....
Baleno 1,6 16V