Závady, poruchy a jiné mouchy

lu
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu »

Karel píše:2 Lu: V podstatě jsi si odpověděl sám :)

Jinak auto je jedna z nejhorších investicí vůbec, takže ať uděláš tak nebo jinak, tak je to vždycky špatně :D, ale bez auta se moc špatně žije a pokud si už na autíko zvykneš, tak to ani jinak nejde :D

Nejlepší je, když se do svého autíčka zamiluješ, pak je Ti totiž jedno, kolik do něj vložíš, hlavně když je krásné, štastné a spokojené :D Pokud máš takový pocit, tak jsi tady správně a nějakou hnusnou Feldu si nikdy nekoupíš :D

Teda, to jsem zase napsal blábol, je vidět, že je pátek :mrgreen:

Jojo, právě že jsem se do něj zamiloval. proto to tak řeším, halt si ho budu hýčkat dalších 20 let :-)
Reklama

Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

No vidíš a je to :D :D :D
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Mrně
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrně »

lu píše:
Karel píše:2 Lu: V podstatě jsi si odpověděl sám :)

Jinak auto je jedna z nejhorších investicí vůbec, takže ať uděláš tak nebo jinak, tak je to vždycky špatně :D, ale bez auta se moc špatně žije a pokud si už na autíko zvykneš, tak to ani jinak nejde :D

Nejlepší je, když se do svého autíčka zamiluješ, pak je Ti totiž jedno, kolik do něj vložíš, hlavně když je krásné, štastné a spokojené :D Pokud máš takový pocit, tak jsi tady správně a nějakou hnusnou Feldu si nikdy nekoupíš :D

Teda, to jsem zase napsal blábol, je vidět, že je pátek :mrgreen:

Jojo, právě že jsem se do něj zamiloval. proto to tak řeším, halt si ho budu hýčkat dalších 20 let :-)

a safra, to už bude bája veterán :lol:
Bája je nejlepší :-)
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

to bude :) , ale založíme Baleno Veteran Club a bude to bezva :D
Jurdo
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jurdo »

:D Tak ja mám Baleno Wagon a sice ho mam kratko, tak uz mi vyskocil problem s tymi nestastnymi oknami. Az na tuto malicku drobnost som s nim velmi spokojny. Dostaval pravidelny servis kazdych 10000 km a mam od toho aj doklady, takze tomu mozem verit. Oproti mojmu staremu Š-Favorit je Baleno skvele auto. Uvidime casom ci sa neprejavi este nejaka zavadka. Ma najeto 89 000 km takze na jar chcem vymenit rozvody a kladku. U nas to cez znameho vyde na 1500,- koruniek. Takze nie je to az taka velka polozka. Dufam, ze Baleno ma nesklame. :P :P
Mrně
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrně »

Jurdo píše::D Tak ja mám Baleno Wagon a sice ho mam kratko, tak uz mi vyskocil problem s tymi nestastnymi oknami. Az na tuto malicku drobnost som s nim velmi spokojny. Dostaval pravidelny servis kazdych 10000 km a mam od toho aj doklady, takze tomu mozem verit. Oproti mojmu staremu Š-Favorit je Baleno skvele auto. Uvidime casom ci sa neprejavi este nejaka zavadka. Ma najeto 89 000 km takze na jar chcem vymenit rozvody a kladku. U nas to cez znameho vyde na 1500,- koruniek. Takze nie je to az taka velka polozka. Dufam, ze Baleno ma nesklame. :P :P
Bája nezklame, je to nej auto :D
Bája je nejlepší :-)
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Nezklame, je to zlatíčko... :D
lu
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu »

Jurdo píše::D Tak ja mám Baleno Wagon a sice ho mam kratko, tak uz mi vyskocil problem s tymi nestastnymi oknami. Az na tuto malicku drobnost som s nim velmi spokojny. Dostaval pravidelny servis kazdych 10000 km a mam od toho aj doklady, takze tomu mozem verit. Oproti mojmu staremu Š-Favorit je Baleno skvele auto. Uvidime casom ci sa neprejavi este nejaka zavadka. Ma najeto 89 000 km takze na jar chcem vymenit rozvody a kladku. U nas to cez znameho vyde na 1500,- koruniek. Takze nie je to az taka velka polozka. Dufam, ze Baleno ma nesklame. :P :P
1500? fakt? vzdyt ta sada stoji dobrejch 3500 Kc.... "znamej" po me chce za kladky, remen, olej, vzduch. filtr, olej filtr, palivovej filtr 10.000,- tak nevim... nevim esi s tim nezajet rovnou do serisu.... porad dik .-)
Baliiicek: RULEZ
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

2 lu: na 1.9TD jsou tyto věci trožku dražší :roll: ... např. u Elitu (bez DPH):
rozvodová sada 2579,- nebo 3331,-
olejový filtr 166,- nebo 202,-
vzduchový filtr 425,-
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Bobo
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bobo »

Losky píše:Mě taky zlobí cvakání při zatáčení doleva. Známej mi říkal, že to je buď poloosa a nebo ten kloub. Už mě to štve asi půl roku, ale dá se to, i když postupně se to zhoršuje. Ale nevím co dřív měnit. Osobně to nebyla dobrá koupě tohoto auta. Už jsem měnil převodoku, kvůli 2. rychlostnímu stupni, výfuk, nové pružiny, tlumiče, rameno, iridiové svíčky a už se začíná projevovat i koroze a pořád to jde do kola. Jen na motoru nic neodešlo. Nepatřím zrovna mezi ty, pro které je Baleno dokonalé auto, ale mohlo to být i horší. Ale asi nejvíc mě štve hlučnost motoru v interiéru
Já cvakání doleva řeším už půl roku, vyměnil jsem oba vnější homokin. klouby a cvaká to dál, potom jsem se dozvěděl že na poloose mezi kloubama je u Suzuki lořisko v takovém domečku a to že někdy začne cvakat, nakonec jsem byl u známého a ten to diagnostikoval na převodovku - takže půjdu asi do repase. Vnitřní klouby prej odcházej velmi zřítka. Měl bych se do deseti vejít. :?
Jinak problém s řazením jsem měl taky po rozjezdu tam nešla dvojka a když tak staršně stuha a v převodovce byl slyšet hodně nepříjemnej zvuk. Nakonec to spravila výměna spojky cca 8000,-
lu
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lu »

rcph píše:2 lu: na 1.9TD jsou tyto věci trožku dražší :roll: ... např. u Elitu (bez DPH):
rozvodová sada 2579,- nebo 3331,-
olejový filtr 166,- nebo 202,-
vzduchový filtr 425,-
Á-ha, diesel... :-) Dík.
Baliiicek: RULEZ
Jurdo
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jurdo »

lu píše:
1500? fakt? vzdyt ta sada stoji dobrejch 3500 Kc.... "znamej" po me chce za kladky, remen, olej, vzduch. filtr, olej filtr, palivovej filtr 10.000,- tak nevim... nevim esi s tim nezajet rovnou do serisu.... porad dik .-)
No on to vozí asi zo zahraničia. Ale povedal mi cenu za remen a napinaciu kladku 1500,- aj mne sa to zda malo, ale neprotestujem. Ale ak chces mat klud na dusi radsej zajdi do servisu.
Losky
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Losky »

Karel píše:to bude :) , ale založíme Baleno Veteran Club a bude to bezva :D
jinak to nevidím, protože to auto se nevyplatí ani prodat:)
Losky
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Losky »

lidičky, vy jste se snad zbláznili dávat za spojku takový prachy, všude vám ji plnohodnotně zrepasujou a zrepasujou vám ji cca za 1000kč!!! Já už jsem to měl celkem na 3 autech a pohoda. Dají tam nové obložení, nýty atd. Jinak se mi zdá docela divný, že by cvakání doleva dělala převodovka. Mě to dělá už rok, měnil jsem převodku a cvaká to dál. Bude to podle mě to domečkové ložisko.
Bobo
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bobo »

Losky píše:lidičky, vy jste se snad zbláznili dávat za spojku takový prachy, všude vám ji plnohodnotně zrepasujou a zrepasujou vám ji cca za 1000kč!!! Já už jsem to měl celkem na 3 autech a pohoda. Dají tam nové obložení, nýty atd. Jinak se mi zdá docela divný, že by cvakání doleva dělala převodovka. Mě to dělá už rok, měnil jsem převodku a cvaká to dál. Bude to podle mě to domečkové ložisko.
Byl jsem u kamaráda na heveru s tím že to bude to ložisko. Vyvezl mě nahoru a řekl ať se rozjedu a dám levej rejd, při tom držel pravý kolo. Ozvalo se to cvakání a on mi řekl, že to slyší ze skříně, nakonec jsme ještě přemejšleli o kloubu u převodovky ale jak už jsem víckrát slyšel ten neodchází. :?: :?: :?: Předběžně jsme domluvený na repas nebo zkusmo vyměníme ten kloub, popřípadě poloosu. Při jízdě se mi to stává i rovně a doleva při záběru, ale téměř vždycky doleva do kopce v menší rychlosti. Jinak už se to děje zhruba 30 tis. km a zdá se mi že se to nepatrně zhoršuje. Přemejšlim že počkám dokud se to nevysype ale nevim jestli to vydržim, nerad bych aby mě to někde nechalo :)
Odpovědět