vymezovací šroub u tlumičů

Odpovědět
Losky
Pokročilý diskutér

vymezovací šroub u tlumičů

Příspěvek od Losky »

nevíte náhodou někdo k čemu tyto šruby složí u tlumičů? Nikdo mi na to nedokáže odpovědět a celkem to spěchá
Reklama

Petr :-)
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr :-) »

Nastavuje se s nima odklon kola.....
Baleno 1,6 16V
Losky
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Losky »

Takže jestli to dobře chápu, když se tam ty šrouby nedají, tak se kola sjíždějí nepravidelně? Jeden tlumič jsem předtím měnil bez toho šroubu a sjížděla se víc vnitřní strana. Je možné, že to auto pak může být o 2,5cm nakloněné?
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

Losky píše:Takže jestli to dobře chápu, když se tam ty šrouby nedají, tak se kola sjíždějí nepravidelně? Jeden tlumič jsem předtím měnil bez toho šroubu a sjížděla se víc vnitřní strana. Je možné, že to auto pak může být o 2,5cm nakloněné?
Kreré šrouby myslíš? Odklon kola je pevně daný konstrukcí, po výměně tlumičů je dobré seřídit geometrii. :roll:
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Losky
Pokročilý diskutér

Losky

Příspěvek od Losky »

kupuju tlumiče a narazil jsem tam na věc, které se říkají vymezovací šrouby. Prodávají se vždy 2 na jednu nápravu a stojí přes 1100Kč. Patří k orig tlumičům Monroe. Jenže nikde se nemůžu dovědět, k čemu tam vlastně jsou
Zkušený diskutér

A musíš je kupovat? Nejdou použít ty šrouby ze starejch tlumičů? Pokud to není jak říá rcph odklon, tak to může bejt záklon.... koukal jsem se u sebe na autě a nevím jaký šrouby myslíš.....
Baleno 1,6 16V
Losky
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Losky »

bohužel ty tlumiče jsou už K.O. Já taky nevím jak to vůbec vypadá. Budu to muset nějak někde vyzkoumat. To neva. Díky
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

Petr píše:A musíš je kupovat? Nejdou použít ty šrouby ze starejch tlumičů? Pokud to není jak říá rcph odklon, tak to může bejt záklon.... koukal jsem se u sebe na autě a nevím jaký šrouby myslíš.....
...ani záklon... jediné co se dá u Balena seřizovat, je sbíhavost na přední i na zadní nápravě, zbytek je dán konstrukčně bez seřizování :idea:
Zkušený diskutér

rcph píše:
Petr píše:A musíš je kupovat? Nejdou použít ty šrouby ze starejch tlumičů? Pokud to není jak říá rcph odklon, tak to může bejt záklon.... koukal jsem se u sebe na autě a nevím jaký šrouby myslíš.....
...ani záklon... jediné co se dá u Balena seřizovat, je sbíhavost na přední i na zadní nápravě, zbytek je dán konstrukčně bez seřizování :idea:
Až tak?? Tak to je dobrý :-) Já jsem zblblej ze škodovky. Tam se to šteluje oboje + ta sbíhavost. Ale ty šrouby na to Baleno se koupit daj. Jmenujou se " vychylovací" Ale co se tím vychyluje, to nevím. Zvlášť ta cena. 600 za jeden je dost vychylovací :-)
Baleno 1,6 16V
Losky
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Losky »

Asi se z toho taky vychýlim:)
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

...jojo u Škodovky to bylo dílo a výmysl :roll: ...no leda že by ty tlumiče měli nějakou úpravu oproti běžným a umožňovaly mírné ovlivnění odklonu... nevím :roll:
Jirka
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Já už tlumiče měnil , ale ičeho takovýho jako jsou vymezovací šrouby jsem si tam nevšiml :lol: asi je tam nemám :D
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

...myslím si, že jde o nějakou novinku protože jsem se s tím také zatím nesetkal
Odpovědět