Mytí motoru

Odpovědět
Bohuslav
Zkušený diskutér

Mytí motoru

Příspěvek od Bohuslav »

Chtěl bych se zeptat, jakou kdo máte zkušenost s mytím motoru. Ten můj by to po skoro dvou stovkách tisíc kilometrů už potřeboval, ale zase mám ve svém okolí dva lidi (oba majitelé felicie), kteří záhy po umytí motoru přišli o alternátor. Takže otázka zní: mýt či nemýt motor a následně "mít či nemít" alternátor resp. funkční motor?
Reklama

Mrně
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrně »

Přidávám se, taky to srdíčko potřebuju vyčistit :?
Bája je nejlepší :-)
Karel
Závislý diskutér

Re: Mytí motoru

Příspěvek od Karel »

Bohuslav píše:Chtěl bych se zeptat, jakou kdo máte zkušenost s mytím motoru. Ten můj by to po skoro dvou stovkách tisíc kilometrů už potřeboval, ale zase mám ve svém okolí dva lidi (oba majitelé felicie), kteří záhy po umytí motoru přišli o alternátor. Takže otázka zní: mýt či nemýt motor a následně "mít či nemít" alternátor resp. funkční motor?
Několikrát jsem už myl motor Balena vodou a nic se nestalo :) Postup byl takový, že jsem ho nastříkal přípravkem (nejlepší je Berner-čistič motorů) a pak jsem ho opatrně spláchnul hadicí malým prodem vody :) Výsledek byl naprosto skvělý, motor vždy byl jak nový :D Pokud máš přesto pochybnost (je to vždycky risk), tak se dá motor pěkně vyčistit hadrem namočeným v benzínu :) Spotřeba benzínu je malá, ale hadříků několik (musí se pak vyhodit). Výsledek je skoro stejně dobrý (dělám to tak na Mazdě 323F 1,8i DOHC, která je na mytí motoru fakt háklivá), ale dá to dost práce :D
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Bohuslav
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bohuslav »

Díky za benzínový tip. Hadry mě netrápí, jen se u toho asi nesmí kouřit, že? :lol:
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

A kde se dá koupit ten Berner??
Suzuki Baleno Klub - http://sbk.zde.cz
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

Marek píše:A kde se dá koupit ten Berner??
...přípravky od Bernera jeou dobré, ale bohužel drahé :roll: ...http://www.berner.cz
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
peta.hvezda
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.hvezda »

Tak já jsem zakoupil prostředek na mytí motoru od zn. SOUDAL, nastříkal jsem to na motor a omyl vapkou, výsledek dobrej a Bája jezdí pořád.. :lol:
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

že jo...a pokud se to myje doma, tak se prostě atlík zabalí třeba do igelitky, trošku oblepí páskou a voda ho trápit nebude :) Tak to nechám na jaro aby se mi to do nového roku hezky lesklo
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Bohuslav píše:Díky za benzínový tip. Hadry mě netrápí, jen se u toho asi nesmí kouřit, že? :lol:
Nemáš zač :) Kouřit jsem u toho nezkoušel (taky jsem skoro nikdy cigaretu neokusil, nemusím mít všechny neřesti :D ), ale nemělo by se..., nejlepší je to dělat venku :)
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

Karel píše:
Bohuslav píše:Díky za benzínový tip. Hadry mě netrápí, jen se u toho asi nesmí kouřit, že? :lol:
Nemáš zač :) Kouřit jsem u toho nezkoušel (taky jsem skoro nikdy cigaretu neokusil, nemusím mít všechny neřesti :D ), ale nemělo by se..., nejlepší je to dělat venku :)
no ale když se to bude dělat v uzavřeném prostoru, tak k tomu bude bolest hlavy a přiotrávení jako bonus zdarma
wildcat2
Zkušený diskutér

Příspěvek od wildcat2 »

Mytí motoru byla jedna s prací,kterou jsme s kámošem na Balenu po nákupu dělali.Do mechanickýho rozprašovače jsem nalil Arvu (né tu zelenou ekologckou - tá prý naprd meje) ,rozprášil po všech částech co jsem chtěl mýt (ty háklivé jsme zamaskovali) a pak kartáčkem pořádně vydrhli.Pak to hadicí s rozprašovaci koncovkou omyli a motor nádherně prokoukl.Dělal jsem to začátkem června a v pohodě.
Baleno Wagon 1.6 GLX
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

wildcat2 píše:Mytí motoru byla jedna s prací,kterou jsme s kámošem na Balenu po nákupu dělali.Do mechanickýho rozprašovače jsem nalil Arvu (né tu zelenou ekologckou - tá prý naprd meje) ,rozprášil po všech částech co jsem chtěl mýt (ty háklivé jsme zamaskovali) a pak kartáčkem pořádně vydrhli.Pak to hadicí s rozprašovaci koncovkou omyli a motor nádherně prokoukl.Dělal jsem to začátkem června a v pohodě.
Odpovědět