Poloosy, převodovka.....
Poloosy, převodovka.....
Nazdárek. Od doby co jsem koupil Baleno mi teče kolem levé poloosy olej z převodovky. Teď jsem dával do převodovky plnou syntetiku o olej teče samozřejmě o něco víc. Dal jsem tam přísadu na utěnění, ale je to stejný. Byl to jen takovej pokus....Stála 200Kč a naštěstí jsem ji neplatil Takže otázka zní, nevíte někdo, jakej rozměr má gufero který mi tam teče? Ještě nevím jestli se do toho pustím sám nebo to dám někomu kdo má jámu nebo zdviž. Když už to bude takle rozebraný, tak bych asi vyměnil i manžety na obou poloosách. Už jsou lehce spuchřelý. Teď mě napadlo, že je něco i na zadní nápravě. Přes díry tam něco trošku tluče...vejfuk to není, takže nějaký silentbloky? Možná čepy...
Baleno 1,6 16V
- Reklama
2 Petr: ...gufera do převodovky na poloosy seženeš jen přes prodejce nebo servis Suzuki. Bohužel Suzuki používá gufera atypických rozměrů a na Baleno nejsou dostupné u jiných dodavatelů . Manžety, poloosy a homokinetické klouby se už dají sehnat v náhradách.
Co se týče zadní nápravy, podíval bych se také na tlumiče pérování - zda nejsou potečené olejem nebo nejsou vymlácené. Potom vůle v zavěšení zadních kol a ložiska nábojů.
Co se týče zadní nápravy, podíval bych se také na tlumiče pérování - zda nejsou potečené olejem nebo nejsou vymlácené. Potom vůle v zavěšení zadních kol a ložiska nábojů.
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
2 Petr: gufero bych odhadoval na 200-300Kč. Ale při výměně musíš vytáhnout poloosu, tzn. že musíš rozčepovat přední závěs, u Suzuk se to většinou obešlo celkem bez problémů. Pro naražení nového gufera ti doporučuju použít narážecí trn, aby sis ho nepoškodil už při narážení.
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Ja jsem nechal vymenit vsechny cepy a zkonrolovat poloosy a prevodovku... vse v poho. ale dneska se mi stalo, ze z niceho nic vyskocil 2. stupen, nemate s tim nekdo zkusenosti? Zatim zdarec Luky
Naposledy upravil(a) Luky dne sob zář 23, 2006 9:52 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle sem loni taky zažil, ale postupně to dělalo častěji a častěji.. Pak už se s tím nedalo jezdit.. Koupil jsem "novou" převodovku a pohoda.Luky píše:Ja jsem nechal vymenit vsechny cepy a zkonrolovat poloosy a prevodovku... vse v poho. ale stejne kdyz nekdy zaradim 2. stupen tak mi proste ta rychlost vyskoci, normalne zaradim, ale jak poustim spojku tak bum a vypadne, nemate s tim nekdo zkusenosti? Zatim zdarec Luky
-
- Zkušený diskutér
Našel jsem článek,ve kterým o tom problému s 2.stupněm je zmíňka (vč.Luky píše:Ja jsem nechal vymenit vsechny cepy a zkonrolovat poloosy a prevodovku... vse v poho. ale stejne kdyz nekdy zaradim 2. stupen tak mi proste ta rychlost vyskoci, normalne zaradim, ale jak poustim spojku tak bum a vypadne, nemate s tim nekdo zkusenosti? Zatim zdarec Luky
možného řešení)
http://www.autohit.cz/test/testy.php3?id=1229
Baleno Wagon 1.6 GLX
Dotaz
Ahoj mám dotaz jestli někdo nevíte kde bych mohl sehnat klouby na Baleno kombi 1,9 td. U nás v prodejnách s náhr. díly mi řekli že se neprodávají, že se musí celá poloosa poslat do Francie na repasi.
Za jednu poloosu chtějí cca 8000 kč a trvalo by to asi měsíc. Do toho se mi nechce jít.
Prosím poraďte mi
Za jednu poloosu chtějí cca 8000 kč a trvalo by to asi měsíc. Do toho se mi nechce jít.
Prosím poraďte mi
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
zkus www.autokelly.cz, www.elitecat.cz, www.vseproauto.cz (na te posledni adrese to maji celkem dost levné!!)
Suzuki Baleno Klub - http://sbk.zde.cz