Svícení

Bobo
Zkušený diskutér

Svícení

Příspěvek od Bobo »

Muj dotaz zní - Jaké používáte žárovky?
V poslední době, asi je to tím že se brzy stmívá, mám pocit že špatně vidím ( na oční to u mě nebude u jiných aut se mi to nestává :) ) no prostě mi to asi málo svítí. Slyšel jsem že tak jako se díly opotřebovávají, tak i žárovka strácí svojí svítivost, po určité době je prý vhodné ji vyměnit i když sama neodejde.
Další věc - kamarád má ve swiftu 100 W žárovky a opravdu je to rozdíl, ale co ekonomičnost a dobíjení a denní svícení s takhle silnejma žárovkama. Buďto bude stačit ty stávající moje vyměnit za watově stejné, nebo radši koupit rovnou silnější. Možná ještě pro úplnost - kdybych svítil pořát dálkovejma uplně by mi to vyhovovalo :o). Zkoušel jsem i sklon světel, ale tím to neni. Díky za reakce.
Reklama

Mrně
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrně »

tak zatím mám ve světlech pouze 50W ale co nejdřív půjdou 100w. Vidět je mnohem líp a žádný problém zatím neschledávám 8)
Bája je nejlepší :-)
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Žárovky mám původní, nikdy jsem je neměnil a mám pocit, že svítí pořád fajn :) , na opuštěných okreskách si občas přisvítím přídavnými světlomety (viz foto ve členech), zvlášť v lesních úsecích (co kdyby tam číhala nějaká sebevražedná srnka) :D Zatím jsem vyměňoval jednom jednu žárovičku osvětlení SPZ a to je u Wagonu fakt děsná práce :( , ale jinak svítí všechno bezva :D
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Bobo
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bobo »

Já mám na srnky trochu něco jinýho, prodávaj se takový plastový potvory který se nalepí na auto proti směru jízdy, tak aby nabíraly vzduch. Při jízdě vydávají ultrazvuk, který odhání veškerou zvěř od silnice. Mám to zhruba čtyři roky a myslim že to funguje. Ale to je jiný téma, žárovky tam jsou víc než čtyři roky a k tomu museli nasvítit dvěstě tisíc km takže asi pujdu do těch stovek.
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Bobo píše:Já mám na srnky trochu něco jinýho, prodávaj se takový plastový potvory který se nalepí na auto proti směru jízdy, tak aby nabíraly vzduch. Při jízdě vydávají ultrazvuk, který odhání veškerou zvěř od silnice. Mám to zhruba čtyři roky a myslim že to funguje. Ale to je jiný téma, žárovky tam jsou víc než čtyři roky a k tomu museli nasvítit dvěstě tisíc km takže asi pujdu do těch stovek.
Plašítka na srnky znám, ale nezdá se mi, že by to moc dobře zabíralo :( Spíš mám obavy, že až bude nějaká srnka zvědavá, co je to za protivný zvuk, že se půjde podívat, no a malér je hotový :D
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Jirka
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Tak já tam mám už delší dobu ty 100W a jsem zcela s nima spokojen dávají dostatek světla a hlavně už na dálku je vidět dopravní značení a plnohodně osvětlí vozovku když na ní jsou dělící čáry tak je vidět dosti daleko... Mohu je jen doporučit :D , ale je to nakaždém z nás co si tam dá za žárovky :wink:
BEnY
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BEnY »

A co si myslite o tehle zarovkach:
http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... rodeje_331

jaky typ se hodi do balena combi r.v. 99 H7 ?
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

...a na co ti budou :?: :?: :?: ...Baleno má H4 :!:
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Bobo
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bobo »

Slyšel jsem taky že ty stovky praskaj protože nejsou dostatečně chlazený.
BEnY
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BEnY »

for rcph:
no dik za odpoved :!: to uz sem si taky zjistil.

jestli si si nevsim tak na konci se ptam jestli ma baleno H7

spis me zajimalo jestli ma nekdo s nima nejakou zkusenost jak moc sviti a tak?
peta.hvezda
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.hvezda »

BEnY píše:for rcph:
no dik za odpoved :!: to uz sem si taky zjistil.

jestli si si nevsim tak na konci se ptam jestli ma baleno H7

spis me zajimalo jestli ma nekdo s nima nejakou zkusenost jak moc sviti a tak?

No něco podobnýho jsem tam měl, svítivost docela slučná, ale opravdu to moc nevydrží asi po půl roce jedna umřela na smrt.. :wink:
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

2 BEnY: pokud se tě má odpověď dotkla...tak sorry
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Jirka
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Bobo píše:Slyšel jsem taky že ty stovky praskaj protože nejsou dostatečně chlazený.
Tak to mě ještě žádná nepraskla nejspíš to bude dáno tím kde je kupuješ :D jestli to jsou od kvalitního výrobce :wink:
Bobo
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bobo »

Jirka píše:
Bobo píše:Slyšel jsem taky že ty stovky praskaj protože nejsou dostatečně chlazený.
Tak to mě ještě žádná nepraskla nejspíš to bude dáno tím kde je kupuješ :D jestli to jsou od kvalitního výrobce :wink:
A můžu se tě zeptat kolik jsi za ně dal a jakého máš výrobce?
Jirka
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Bobo píše:
Jirka píše:
A můžu se tě zeptat kolik jsi za ně dal a jakého máš výrobce?

dal sem za ně 1 100,- a byly tam ještě modré parkovačky... a výrobcem je philips a mám je tam už rok a ještě mi ani jedna neodešla
Odpovědět