Svícení
Svícení
Muj dotaz zní - Jaké používáte žárovky?
V poslední době, asi je to tím že se brzy stmívá, mám pocit že špatně vidím ( na oční to u mě nebude u jiných aut se mi to nestává ) no prostě mi to asi málo svítí. Slyšel jsem že tak jako se díly opotřebovávají, tak i žárovka strácí svojí svítivost, po určité době je prý vhodné ji vyměnit i když sama neodejde.
Další věc - kamarád má ve swiftu 100 W žárovky a opravdu je to rozdíl, ale co ekonomičnost a dobíjení a denní svícení s takhle silnejma žárovkama. Buďto bude stačit ty stávající moje vyměnit za watově stejné, nebo radši koupit rovnou silnější. Možná ještě pro úplnost - kdybych svítil pořát dálkovejma uplně by mi to vyhovovalo ). Zkoušel jsem i sklon světel, ale tím to neni. Díky za reakce.
V poslední době, asi je to tím že se brzy stmívá, mám pocit že špatně vidím ( na oční to u mě nebude u jiných aut se mi to nestává ) no prostě mi to asi málo svítí. Slyšel jsem že tak jako se díly opotřebovávají, tak i žárovka strácí svojí svítivost, po určité době je prý vhodné ji vyměnit i když sama neodejde.
Další věc - kamarád má ve swiftu 100 W žárovky a opravdu je to rozdíl, ale co ekonomičnost a dobíjení a denní svícení s takhle silnejma žárovkama. Buďto bude stačit ty stávající moje vyměnit za watově stejné, nebo radši koupit rovnou silnější. Možná ještě pro úplnost - kdybych svítil pořát dálkovejma uplně by mi to vyhovovalo ). Zkoušel jsem i sklon světel, ale tím to neni. Díky za reakce.
- Reklama
Žárovky mám původní, nikdy jsem je neměnil a mám pocit, že svítí pořád fajn , na opuštěných okreskách si občas přisvítím přídavnými světlomety (viz foto ve členech), zvlášť v lesních úsecích (co kdyby tam číhala nějaká sebevražedná srnka) Zatím jsem vyměňoval jednom jednu žárovičku osvětlení SPZ a to je u Wagonu fakt děsná práce , ale jinak svítí všechno bezva
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Já mám na srnky trochu něco jinýho, prodávaj se takový plastový potvory který se nalepí na auto proti směru jízdy, tak aby nabíraly vzduch. Při jízdě vydávají ultrazvuk, který odhání veškerou zvěř od silnice. Mám to zhruba čtyři roky a myslim že to funguje. Ale to je jiný téma, žárovky tam jsou víc než čtyři roky a k tomu museli nasvítit dvěstě tisíc km takže asi pujdu do těch stovek.
Plašítka na srnky znám, ale nezdá se mi, že by to moc dobře zabíralo Spíš mám obavy, že až bude nějaká srnka zvědavá, co je to za protivný zvuk, že se půjde podívat, no a malér je hotovýBobo píše:Já mám na srnky trochu něco jinýho, prodávaj se takový plastový potvory který se nalepí na auto proti směru jízdy, tak aby nabíraly vzduch. Při jízdě vydávají ultrazvuk, který odhání veškerou zvěř od silnice. Mám to zhruba čtyři roky a myslim že to funguje. Ale to je jiný téma, žárovky tam jsou víc než čtyři roky a k tomu museli nasvítit dvěstě tisíc km takže asi pujdu do těch stovek.
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A co si myslite o tehle zarovkach:
http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... rodeje_331
jaky typ se hodi do balena combi r.v. 99 H7 ?
http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... rodeje_331
jaky typ se hodi do balena combi r.v. 99 H7 ?
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
BEnY píše:for rcph:
no dik za odpoved to uz sem si taky zjistil.
jestli si si nevsim tak na konci se ptam jestli ma baleno H7
spis me zajimalo jestli ma nekdo s nima nejakou zkusenost jak moc sviti a tak?
No něco podobnýho jsem tam měl, svítivost docela slučná, ale opravdu to moc nevydrží asi po půl roce jedna umřela na smrt..
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Bobo píše:A můžu se tě zeptat kolik jsi za ně dal a jakého máš výrobce?Jirka píše:Tak to mě ještě žádná nepraskla nejspíš to bude dáno tím kde je kupuješ jestli to jsou od kvalitního výrobceBobo píše:Slyšel jsem taky že ty stovky praskaj protože nejsou dostatečně chlazený.
dal sem za ně 1 100,- a byly tam ještě modré parkovačky... a výrobcem je philips a mám je tam už rok a ještě mi ani jedna neodešla