Mlhovky na Baleno

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Odpovědět
Karel
Závislý diskutér

Mlhovky na Baleno

Příspěvek od Karel »

Už když jsem Baleno před cca 8 lety kupoval, tak jsem uvažoval o mlhovkách, ale originál od dealera stály cca 8.000,-- Kč, což se mi zdálo hodně. Přitom otvory v předním nárazníku přímo po přídavných světlometech volaly, vypadalo to, jako když tam chybí, a tak jsem dledal náhradu. Mlhovky byly buď moc velké, nebo moc hluboké, popř. to nevypadlo dobře. Pokud už se tam něco vešlo, tak to byla taková ta pouťová hrůza od pumpy... Až letos se podařilo :) Hellla vyrábí přídavné mlhovky Micro DE, které vypadají téměr jako originál, sada včetně příslušenství stojí cca 3.000,-- Kč a svítí podstatně lépe. Problém byla trošku montáž :( Mlhovka je totiž dost dlouhá, zadní část tvoří váleček cca 7 cm dlouhý. Musí se sundat nárazník a vyříznout v zadní části vybrání obdélníkový otvor o trochu větší než je mlhovka (aby se dala seřizovat). Mohl by být i kulatý, ale to se pak blbě vyřezává. Vpředu je čočka s rámečkem větší a tak se to krásně schová. Součástí je černé uchycení ve tvaru "U", které přišroubuje na spodní část vybraní v nárazníku. Výsledek vypadá velmi profesionálně, jako z výroby. El. zapojení je standartní, kabeláž, relé a vypínač jsou součástní mlhovek.
Trošku mi dělalo starost umístění vypínače, protože není celkem kam. Nakonec jsem vybral jeden z těch volných obdélníčků vedle ruční brzdy. Není to sice úplně na očích, ale to je spíš výhoda, protože zapnutý spínač svítí intenzivně zeleně, což by jinak oslňovalo. Výsledek - skvost :!: Karel
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Reklama

Petr :-)
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr :-) »

Kájo, fotka by nebyla?
Baleno 1,6 16V
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Péťo, Baleno s mlhovkami na fotce zatím nemám, ale když vydržíš, tak vyfotím a pošlu. Teď auto odpočívá v garáži (mám služební), ale až bude hezky, tak jdu na to :) Karel
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Odpovědět