Svícení
žárovky
Já měl v autě už dvoje 100w žárovky a měl jsem s nima docela problémy. Svítí sice docela pěkně, ale protijedoucím to dost vadí a hlavně se špatně chladí a praskají, takže je určitě nedopuručuju nechat svítit například někde v koloně. A pozor na menší paraboly, ty mají také tendenci praskat, když se nechladí. Já jsem tam nakonec koupil klasické 50/55w od Osramu s vyšší svítivostí o 30% a jsem docela spokojenej, ale u auta z roku 96 ty paraboly stejně už stojí za... Zkusil bych nějaké bílé ale jen s vyšší svítivostí. A hlavně většina výrobců 100w žárovek neuznává reklamace, přeci jenom to není pro běžný provoz atd
- Reklama
když jsem se rozhlížel po Balenu a věcech okolo něj, z netu vypadla adresa na firmu v Lounech, kde jsem za slušnou cenu koupil komplet krabičky na Baleno s žárovkami OSRAM...měnil jsem pouze potkávačky, které zvadly měsíc po koupi.. a jedno brzdový, a od té doby vše v poho...jo, chtělo by to možná víc světla, ale spíš pořídím do nárazníku mlhovky...šachetní mlha, to je běs a hrůza...
Martin_cv
Baleno Wagon 1.6 GLX
Baleno Wagon 1.6 GLX
No super asi do toho pújdu obzvlášť teď na zimu. Všiml jsem si že stačí mít i trochu špinavý světla a připadá mi to jako bych skoro nesvítil.Jirka píše:Bobo píše:A můžu se tě zeptat kolik jsi za ně dal a jakého máš výrobce?Jirka píše: Tak to mě ještě žádná nepraskla nejspíš to bude dáno tím kde je kupuješ jestli to jsou od kvalitního výrobce
dal sem za ně 1 100,- a byly tam ještě modré parkovačky... a výrobcem je philips a mám je tam už rok a ještě mi ani jedna neodešla
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To máš pravdu todle byl další důvod proč sem do nich investoval ale ze všeho njvíce kůli tomu že projíždím lesem večer tak abych dostatečně viděl zvěřBobo píše:No super asi do toho pújdu obzvlášť teď na zimu. Všiml jsem si že stačí mít i trochu špinavý světla a připadá mi to jako bych skoro nesvítil.Jirka píše:Bobo píše: A můžu se tě zeptat kolik jsi za ně dal a jakého máš výrobce?
dal sem za ně 1 100,- a byly tam ještě modré parkovačky... a výrobcem je philips a mám je tam už rok a ještě mi ani jedna neodešla
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Martin_CV píše:Moniko, to si obrátila ne ? ..jinak Tě asi protijedoucí šoféři milujou
no právě že ne. Tlumené mi svítí moc a dálkové málo. Proto když jezdím na tlumené, tak si všichni myslí, že mám dálkové a zapínají mi je taky. Kupodivu když zapnu dálkové, tak je vše v pohodě. Budu to muset nějak pořešit
Bája je nejlepší
A co si myslite o svetlech pro denni sviceni? Dirky tam mam, mlhovky stejne nemam a red kdyz se stejne furt sviti, taky by se tam hodili a setrili klasicke zarovky. jenze netusim esi je to pro baleno vubec homologovane a esi jo, tak kde to sehnat a jeste aby to nevypadalo moc hnusne...
diky za nazory
diky za nazory
Baliiicek: RULEZ
Stačí, když jsou homologovaná ta světla pro denní svícení, třeba Hella dělá pěkná , ale osobně bych dal spíš ty mlhovky Když jsou ty denní, tak je to sice papírově OK, ale v řadě rozsvícených aut s tlumenými světlomety Tě může snadno někdo přehlédnout , tak nepatrná úspora za to asi nestojí
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
-
- Zkušený diskutér
No já mám este stale povodne, ale uz som tiez uvazoval o tych silnejsich. Ale je v tom hacik. U nas na Slovensku o nich v autosuciastkach akosi nepocut. Skusal som ich zhanat cez net u vas v cechach, kde mimochodom ide zohnat vsetko, ale vyslo by ma to dost draho vzhladom na cenu postovneho. Ak ma niekto nejaku skusenost s kupou na Slovensku budem vdacny za info.