Rychlá pomoc-poloosa

Odpovědět
Petr :-)
Zkušený diskutér

Rychlá pomoc-poloosa

Příspěvek od Petr :-) »

Mám teď v garáži rozebraný auto a nevím co dál. Nedávno jsem vyndaval a měnil manžety na levý poloose a teď to dělám na pravý. Jenže ji nemůžu sundat z kloubu u kola. Je to stejnej způsoub jak nalevo nebo to prostě nejde rozebrat? Mlátím do toho jak blbej a nic.......
Baleno 1,6 16V
Reklama

rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

...pořádnou palici a vyrazit, někdy do toho musí člověk pořádně mlátit :roll:
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Zkušený diskutér

A kde do toho mlátíš? Já si dám francouzák na poloosu a buším do něj.... Takle mi to na levo šlo.....
Baleno 1,6 16V
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

...lepší je zvenku přímo na hřídel, ale musíš mít našroubovanou matici aby sis neponičil závit... někdy jsem nevěřil, jak se do toho musí bušit než povolí :shock: ...občas z mechanika lilo než ji vymlátil :roll:
Zkušený diskutér

Zvenku na hřídel? To vybušíš celej kloub ne? No, já už jsem to zprovoznil, a kluby jen namazal a manžety nevyměnil. Mrzí mě to a až budu mít zas náladu, tak na to vlítnu znova. Takže říkáš povolit matku, nechat ji tam a mlátit. A pak už jen tu osu vytáhnout a ten díl s tou matkou tam zůstane jo? Se divím že se mi to na druhý straně celkem povedlo... :-) Jinak jsem měl docela hoňky s nápravou. Normálně mi do ní někudy teče a měl jsem tam prohnilou díru kolem šroubu. Musel jsem sundat i rameno a vyvařit to. Nacpal jsem do ní kila vazelíny a pak jsem celý auto a hlavně vnitřky náprav naplnil nějakým voskem.Trápil jsem se s tím celej den. Špinavej jak prase, ale je to.....až na tu poloosu...
Baleno 1,6 16V
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

...už jsem to pochopil...ty myslíš jen vytáhnout poloosu z homokineťáku :wink: ...a díval ses do servisního manuálu?
Zkušený diskutér

Díval jsem se do těh pdf souborů ci jsou na stránkách a na rychlo jsem tam nic nenašel..... Až budu mít čas tak se na to ještě mrknu. Jinak mi jde jen o výměnu manžet. Taže možná bude snažší koupit půlený a polosu nevyndavat :-) Jinak na levý straně to šlo z klouby vyklepnout snadno. Je to tam jen nastrčený a drží to jen na takovým pérku...
Baleno 1,6 16V
Odpovědět