Šrámy na autě a co s nimi

Bohuslav
Zkušený diskutér

Šrámy na autě a co s nimi

Příspěvek od Bohuslav »

Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se šrámy na krásách karoserie a jak je řešíte. Mně během jednoho roku nějaký ožrala přešel přes střechu a ulomil střešní spoiler (přilepil jsem dvousložkovým lepidlem a střechu vymáčk spátky), jednou se mi někdo při parkování výrazněji opřel o dvěře (drobné škábánce na náraznících nepočítám), s koulí na zadku mi někdo nacouval do SPZ takže ji urval (protože jsem si toho nevšiml, musel jsem pořizovat nové), další ožrala mi o střechu rozbil lahev a naposledy v létě stojím na vedlejšce, rozhlížím se do křižovatky a nejednou slyším hodně něpříjemný zvuk a auto se lehce otřáslo. Koukám co se děje a nejednou z boku na mě nacouvává blb s dodávkou, který na kraji křižovatky parkoval a rozhod se vyjet. Protože zoufalý zvuk balíkovský houkačky neslyšel, najel na mě ještě jednou. Úžasná byla jeho reakce, když vylez: "koukám do jednoho zrcátka nic, koukám do druhýho zrcátka nic a najednou jste tam vy". Na zabití :evil: .
Teď řeším, jak opravit ty drobný škábance, ktery jsou ale až na plech, a do kterých se nikomu v servisu nechce. Ty tak jedině když je to na vyvaření (když jsem měl feldu, to si užili :lol: ) a porádně si přisadit na lakovně.
Reklama

Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Škrábance až na plech jsou docela problém :lol: Existují opravné laky se štětečkem (vypadá to jako lak na nehty), ale na škrábance to moc není, protože výsledek je fakt hrozný :( , ten lak je vhodný na drobná poškození od kamínků, popř. na drobné oděrky :) , na ploše to vypadá přímo děsně. Doporučoval bych koupit voskovou tužku a škrábanec zaretušovat, povede se to celkem dobře a vydrží to tak 5x mytí :D Jinak by musela celá plocha (kapota, střecha, blatník, nárazník) znovu do laku, což je dost korunek :cry: Drobné škrábance, které jsou povrchové, se dají zaleštit a většinou úplně zmizí :D , což potěší :D.
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Bohuslav
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bohuslav »

Naštěstí jsou to malé rýhy asi jako rýha od dámského podpatku v laku parket 8). O tom štětečku vím, ale ještě jsem ho nezkoušel, jenom kamuflovat lehkým nástřikem barvy ve spreji, ale nějak mi to tam dlouhodobě nedrží :cry:
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Bohuslav píše:Naštěstí jsou to malé rýhy asi jako rýha od dámského podpatku v laku parket 8). O tom štětečku vím, ale ještě jsem ho nezkoušel, jenom kamuflovat lehkým nástřikem barvy ve spreji, ale nějak mi to tam dlouhodobě nedrží :cry:
Tak zkus tu voskovku, ta je fajn a je to celkem bez práce :D
Bohuslav
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bohuslav »

Tak jo. Kde to seženu? Jak se to oficiálně jmenuje?
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Bohuslav píše:Tak jo. Kde to seženu? Jak se to oficiálně jmenuje?
Vosková retušovací tužka :) a mají to ve speciálkách ve stylu dřívější Motochemy, t.j. autodoplňky říznuté autokosmetikou :D
Pietro/Baleno/
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pietro/Baleno/ »

Tu voskovku používám na rýhu na boku a na kapotu jsem dal samolepu.
Občas tu rýhu taky přejedu centrofixem v barvě vozu. Záleží na barvě auta.
Martin_CV
Zkušený diskutér

Příspěvek od Martin_CV »

díky za rady pánové, čeká mne to taky...kamínky a hlavně ty jemné otisky dveří jiných aut z parkoviště...plus zděděné šrámy okolo zámku dveří... nevím asi předchozí majitel neměl trefu a šermoval klíčkem okolo... :?
Martin_cv
Baleno Wagon 1.6 GLX
Mrně
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrně »

Martin_CV píše:díky za rady pánové, čeká mne to taky...kamínky a hlavně ty jemné otisky dveří jiných aut z parkoviště...plus zděděné šrámy okolo zámku dveří... nevím asi předchozí majitel neměl trefu a šermoval klíčkem okolo... :?

měl si pořídit centrál :wink:
Bája je nejlepší :-)
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Takové ty jemné škrábance by měly jít zaleštit, třeba Tempem, jde to dost dobře a výsledek někdy i překvapí :D
Bohuslav
Zkušený diskutér

Příspěvek od Bohuslav »

Mrně píše:
Martin_CV píše:díky za rady pánové, čeká mne to taky...kamínky a hlavně ty jemné otisky dveří jiných aut z parkoviště...plus zděděné šrámy okolo zámku dveří... nevím asi předchozí majitel neměl trefu a šermoval klíčkem okolo... :?

Vidíš, já ho mám, ale stejně mám slušnej šrám na straně spolujezdce od toho, jak v minulosti asi nějaký nenechavec páčil zámek.
Mrně
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mrně »

Bohuslav píše:
Mrně píše:

Vidíš, já ho mám, ale stejně mám slušnej šrám na straně spolujezdce od toho, jak v minulosti asi nějaký nenechavec páčil zámek.
člověk aby se bál auto někde nechat, kamarádovi obtáhli auto klíčem. Já mám na bájovi taky nějaký ten škrábaneček ale nic tragického, tak to zatím nechám :roll:
Bája je nejlepší :-)
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Suzík taky nějaký škrábaneček má, ale na první pohled nejsou patrné, tak je to fajn :D a žádný jsem neudělal já :D Povedlo se mi ale jednou odřít přední blatník na RX8 :cry: , má je takové vypouklé a jsou záludně širší než než zrcátka :oops: , ale povedlo se to zaleštit a není nic vidět :D :P
Jirka
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka »

Taky mám pár šrámů na autíku, ale nejhorší je haupna :( sou tam samé tečky od odlítavajících kamínků :cry: teď přes zimu s tím budu muset něco udělat jestli se mi to povede :)
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Jirka píše:Taky mám pár šrámů na autíku, ale nejhorší je haupna :( sou tam samé tečky od odlítavajících kamínků :cry: teď přes zimu s tím budu muset něco udělat jestli se mi to povede :)
Nejlíp to řeší v Americe :) , na zimu mají na kapotu takový návlek z pravé kůže a kamínky jsou bezmocné. Vypadá to dost divně, ale autíko je hezky chráněné :D
Odpovědět