Šrámy na autě a co s nimi
Šrámy na autě a co s nimi
Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se šrámy na krásách karoserie a jak je řešíte. Mně během jednoho roku nějaký ožrala přešel přes střechu a ulomil střešní spoiler (přilepil jsem dvousložkovým lepidlem a střechu vymáčk spátky), jednou se mi někdo při parkování výrazněji opřel o dvěře (drobné škábánce na náraznících nepočítám), s koulí na zadku mi někdo nacouval do SPZ takže ji urval (protože jsem si toho nevšiml, musel jsem pořizovat nové), další ožrala mi o střechu rozbil lahev a naposledy v létě stojím na vedlejšce, rozhlížím se do křižovatky a nejednou slyším hodně něpříjemný zvuk a auto se lehce otřáslo. Koukám co se děje a nejednou z boku na mě nacouvává blb s dodávkou, který na kraji křižovatky parkoval a rozhod se vyjet. Protože zoufalý zvuk balíkovský houkačky neslyšel, najel na mě ještě jednou. Úžasná byla jeho reakce, když vylez: "koukám do jednoho zrcátka nic, koukám do druhýho zrcátka nic a najednou jste tam vy". Na zabití .
Teď řeším, jak opravit ty drobný škábance, ktery jsou ale až na plech, a do kterých se nikomu v servisu nechce. Ty tak jedině když je to na vyvaření (když jsem měl feldu, to si užili ) a porádně si přisadit na lakovně.
Teď řeším, jak opravit ty drobný škábance, ktery jsou ale až na plech, a do kterých se nikomu v servisu nechce. Ty tak jedině když je to na vyvaření (když jsem měl feldu, to si užili ) a porádně si přisadit na lakovně.
- Reklama
Škrábance až na plech jsou docela problém Existují opravné laky se štětečkem (vypadá to jako lak na nehty), ale na škrábance to moc není, protože výsledek je fakt hrozný , ten lak je vhodný na drobná poškození od kamínků, popř. na drobné oděrky , na ploše to vypadá přímo děsně. Doporučoval bych koupit voskovou tužku a škrábanec zaretušovat, povede se to celkem dobře a vydrží to tak 5x mytí Jinak by musela celá plocha (kapota, střecha, blatník, nárazník) znovu do laku, což je dost korunek Drobné škrábance, které jsou povrchové, se dají zaleštit a většinou úplně zmizí , což potěší .
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Tak zkus tu voskovku, ta je fajn a je to celkem bez práceBohuslav píše:Naštěstí jsou to malé rýhy asi jako rýha od dámského podpatku v laku parket . O tom štětečku vím, ale ještě jsem ho nezkoušel, jenom kamuflovat lehkým nástřikem barvy ve spreji, ale nějak mi to tam dlouhodobě nedrží
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš, já ho mám, ale stejně mám slušnej šrám na straně spolujezdce od toho, jak v minulosti asi nějaký nenechavec páčil zámek.Mrně píše:Martin_CV píše:díky za rady pánové, čeká mne to taky...kamínky a hlavně ty jemné otisky dveří jiných aut z parkoviště...plus zděděné šrámy okolo zámku dveří... nevím asi předchozí majitel neměl trefu a šermoval klíčkem okolo...
měl si pořídit centrál
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
člověk aby se bál auto někde nechat, kamarádovi obtáhli auto klíčem. Já mám na bájovi taky nějaký ten škrábaneček ale nic tragického, tak to zatím nechámBohuslav píše:Vidíš, já ho mám, ale stejně mám slušnej šrám na straně spolujezdce od toho, jak v minulosti asi nějaký nenechavec páčil zámek.Mrně píše:Martin_CV píše:díky za rady pánové, čeká mne to taky...kamínky a hlavně ty jemné otisky dveří jiných aut z parkoviště...plus zděděné šrámy okolo zámku dveří... nevím asi předchozí majitel neměl trefu a šermoval klíčkem okolo...
měl si pořídit centrál
Bája je nejlepší
Nejlíp to řeší v Americe , na zimu mají na kapotu takový návlek z pravé kůže a kamínky jsou bezmocné. Vypadá to dost divně, ale autíko je hezky chráněnéJirka píše:Taky mám pár šrámů na autíku, ale nejhorší je haupna sou tam samé tečky od odlítavajících kamínků teď přes zimu s tím budu muset něco udělat jestli se mi to povede