Už jste se o tom zmiňovali u denních světel, ale nechci tam měnit téma..
Máte někdo zkušenost s bíle svítícími halogenkami (plněnými xenonem)?
Ať už těmi, které se prodávají kolem 200Kč/2ks, nebo dražšími?
Včera jsem byl kupovat náhradní žárovky do zadních lamp, ptal jsem se na ty halogenky v obchodě a prodavač pěl chválu na tyhle:
Prý svítí "úplně" jako xenonky a mají o 50% zvýšenou svítivost.. Tak mě jen zajímá, jestli jste je někdo netestoval a jestli to nejsou vyhozené paníze.
V obchodech je mají za 4-5 stovek:
http://www.tuning.atlasobchod.cz/atlaso ... 0&Level=12
Nebo další za 250,-
http://www.cztuning.cz/index.php?action ... zboid=1427
"Xenonové" halogenky
- Reklama
Pokud dáš do světlometů xenony, tak musíš mít zároveň ostřikovače světlometů a automatickou výškovou nivelaci, což těžko splníš Pokud to nesplníš, tak máš už při první kontrole smůlu, dostaneš pěknou pokutu, seberou Ti body a možná Tě pošlou na mimořádnou technickou kontrolu, protože auto nebude splňvat podmínky pro provoz Ja bych si tedy nechal zajít chuť Jedinná možnost jsou přídavné xenonové světlomety, ale ty jsou podstatně dražší, než žárovky
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Honza: já už je tam mám 4 roky a ještě mi ani jedna nepraskla a je to fakt zlepšení na svítivosti to mohu jen potvrdit..
To Karel: to jsou jen halogenky plněný tím plynem takže to vůbec nic světlometům neudělá a taky na to ani nepřijdou policajti a ani na technický... To svítí líp a maj o dost delší životnost než obyčejné halogeny
To Karel: to jsou jen halogenky plněný tím plynem takže to vůbec nic světlometům neudělá a taky na to ani nepřijdou policajti a ani na technický... To svítí líp a maj o dost delší životnost než obyčejné halogeny
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
A které máš, ty za ty 4-5 stovek, nebo ty levnejší??Jirka píše:To Honza: já už je tam mám 4 roky a ještě mi ani jedna nepraskla a je to fakt zlepšení na svítivosti to mohu jen potvrdit..
Suzuki Baleno Klub - http://sbk.zde.cz
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Placebo efekt
podle mne je to Placebo efekt, ta žárovka má jinak posunuté spektrum a tak vypadá že víc svítí...jo kdyby se zvedl příkon...jak tu někdo zkouší pálit trávu....to by byla jiná
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Marek píše:A které máš, ty za ty 4-5 stovek, nebo ty levnejší??Jirka píše:To Honza: já už je tam mám 4 roky a ještě mi ani jedna nepraskla a je to fakt zlepšení na svítivosti to mohu jen potvrdit..
já tam mám za 8 stovek jedna vyšla na 4stovky... a taky to jsou ty s tím vyšší výkonem 100/90