Svíčky

Odpovědět
Jeseň
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Svíčky

Příspěvek od Jeseň »

zajímá mě tohle, kde se dají sehnat?

Ty Densa jsem tam dával já. Sehnal jsem je od známého přes Honda Club za nějakých 1700 Kč. Jinak se pohybují okolo 2600 Kč. Já bych řekl, že auto je o něco živější. Těžko říct, když jsem je kupoval, byl tam výfuk pryč atd. Určitě si můžeš dovolit to pořádně vytáčet do maxima. Vydrží asi 2500 stupňů Celsia. Výkon bych tipoval tak na 3 koně víc, ale to ce je jejich specialitka je spotřeba. Přes léto jsem jezdil okolo 7 až 8 litrů s normálníma a přes zimu jsem tam dal Iridia a spotřeba se při zimních startech pohybovala okolo 6,5 až 7,5 L. Takže určitě se ušetří na spotřebě. Dokonale vypálí všechen benzín a nic neteče do výfuku. Za necelé 3 tisíce bych do toho nešel, ale jestli má možnost je sehnat levněji, vzal bych je. Baleno je má přímo doporučené. Jo a ještě jedna věc, elektroda té svíčky ma 0,3 mm, tak se nedá nijak upravovat. Dělají se přímo na určitý typ motoru a značku auta a na daný obsah.
www.jesen.cz
Záhady&Poklady¨
Suzuki je expediční vozidlo.
Reklama

Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Svíčky

Příspěvek od Marek »

Jeseň píše:zajímá mě tohle, kde se dají sehnat?

Ty Densa jsem tam dával já. Sehnal jsem je od známého přes Honda Club za nějakých 1700 Kč. Jinak se pohybují okolo 2600 Kč. Já bych řekl, že auto je o něco živější. Těžko říct, když jsem je kupoval, byl tam výfuk pryč atd. Určitě si můžeš dovolit to pořádně vytáčet do maxima. Vydrží asi 2500 stupňů Celsia. Výkon bych tipoval tak na 3 koně víc, ale to ce je jejich specialitka je spotřeba. Přes léto jsem jezdil okolo 7 až 8 litrů s normálníma a přes zimu jsem tam dal Iridia a spotřeba se při zimních startech pohybovala okolo 6,5 až 7,5 L. Takže určitě se ušetří na spotřebě. Dokonale vypálí všechen benzín a nic neteče do výfuku. Za necelé 3 tisíce bych do toho nešel, ale jestli má možnost je sehnat levněji, vzal bych je. Baleno je má přímo doporučené. Jo a ještě jedna věc, elektroda té svíčky ma 0,3 mm, tak se nedá nijak upravovat. Dělají se přímo na určitý typ motoru a značku auta a na daný obsah.
Pokud jsem to dobře pochopil, tak si chceš ty densa koupit a nevíš kde?? Nebo vo co tady go?
Suzuki Baleno Klub - http://sbk.zde.cz
Jeseň
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

tak tak

Příspěvek od Jeseň »

už jsem je našel na autodoplnky.cz

pročet´jsem nějaké diskuze a jedni je drtivě zatracují a druzí drtivě vyzdvihují

chystám se k tomu, sbírám informace
www.jesen.cz
Záhady&Poklady¨
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

Myslím že Losky je má, Takže to s ním můžeš v Mimoni probrat... :wink:
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

2 Jeseň: Baleno má předepsané "normální svíčky", např. BKR6E NGK, K20PRU Denso (K20PRU11 - ale ty mají vzd. elektrod 1.1mmm) s doporučeným intervalem 40tis.
Kupovat do Balena iridiové je vyhazování peněz :roll:, v sériovém autě nepoznáš rozdíl (max. delší životnost)
Zajímalo by mě jak jsi poznal zvýšení výkonu o 3 koně :roll: ... :lol: :lol: :lol:
Další velký nesmysl je "dokonale vypálí všechen benzín a nic neteče do výfuku" ... na co je tam lambda sonda? A pokud by se ti toto dělo, tak máš celkem rychle po lambda sondě, sběrném potrubí a katalyzátoru :roll: ... je to z praxe :lol:
Naposledy upravil(a) rcph dne ned srp 20, 2006 7:43 pm, celkem upraveno 2 x.
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

rcph píše:2 Jeseň: Baleno má předepsané "normální svíčky", např. BKR6E NGK, K20PRU Denso (K20PRU11 - ale ty mají vzd. elektrod 1.1mmm) s doporučeným intervalem 40tis.
Kupovat do Balena iridiové je vyhazování peněz :roll:, v sériovém autě nepoznáš rozdíl (max. delší životnost)
Zajímalo by mě jak jsi poznal zvýšení výkonu o 3 koně :roll: ... :lol: :lol: :lol:
Myslím, že ten odstavec kde se mluví o navýšení 3 koňů je nejspíše zkopírovaný od někud z netu. Myslím že to nepsal Jeseň, vzhledem k tomu že pak psal, že uvažuje o koupi. Jinak navýšení 3 koňů u sériového auta díky svíčkam je blbost. Spíše bych řekl že je reálná ta nižší spotřeba.
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

Marek píše:Spíše bych řekl že je reálná ta nižší spotřeba.
To máš pravdu, ale úplně stačí je občas zkontrolovat a včas vyměnit. Spalovací prostor a zapalovací soustava jsou navženy pro určitý typ svíček (tvar elektrod, jejich vzdálenost, tepelnou hodnotu,...). Pokud tam dáš jiné, můžeš dosáhnout lehce i opačného efektu a dalších problémů např. zhoršení startování, volnoběhu apod.
honza
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza »

rcph píše:2 Jeseň: Baleno má předepsané "normální svíčky", např. BKR6E NGK, K20PRU Denso (K20PRU11 - ale ty mají vzd. elektrod 1.1mmm) s doporučeným intervalem 40tis.
Další velký nesmysl je "dokonale vypálí všechen benzín a nic neteče do výfuku" ... na co je tam lambda sonda? A pokud by se ti toto dělo, tak máš celkem rychle po lambda sondě, sběrném potrubí a katalyzátoru :roll: ... je to z praxe :lol:
Tak to jsi mě docela zaskočil. Já jsem totiž po přečtení několika pochvalných kritik o nich docela uvažoval.. (I když ta cena.. :-/)
A ještě čistě laický dotaz k těm elektrodám: vždyť jich vyrábí X typů a ty si vždycky vybereš sadu přesdně do tvého auta, ne?

PS: Ten článek na začátku je citace z Loskyho profilu.
Obrázek
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

2 Honza: Ano, vybereš si svíčky, výrobce má vždy přehled která do jakého auta. Jen jsem chtěl upozornit na to, že do Balena se navyplatí dávat iridiové. Ty se vyrábí hlavně z důvodu prodloužení intervalu výměny (2-3x delší oproti klasickým).
Pokud bychom se bavili o jiných motorech (našlapané typu BMW apod.) neřeknu ani popel.
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

Ale člověku to nedá spát, že? Přece když jsou tak drahé, tak musí mít nějakou výhodu. Jinak by jim to nikdo nekupoval...
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

Marek píše:Ale člověku to nedá spát, že? Přece když jsou tak drahé, tak musí mít nějakou výhodu. Jinak by jim to nikdo nekupoval...
...jojo... ale platíš hlavně za jejich životnost cca. 80-100tis. (podle typu motoru a výrobce) a do novějších aut už "klasické" nemůžeš dát
Jeseň
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

rozhodnutí

Příspěvek od Jeseň »

tak jsem se rozhodl do nich nejít, taky mě inspiroval článek na d-fensu o tekutém tuningu...tam je to dost podobné
www.jesen.cz
Záhady&Poklady¨
Pietro/Baleno/
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

svíčky

Příspěvek od Pietro/Baleno/ »

Pro informaci: BRISK vyrábí pro BALENO s motorem G16B
DR 15 YC
DR 15 TC
DR 15 YPP
DOR 15 LGS
a pro tunery vhodné DR 15 YS Ceny jsou přijatelné. :wink:
Pietro/Baleno/
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pietro/Baleno/ »

Koupil jsem do balena NGK V-line BKR 6 E
Myslím,že pro moje každodení ježdění budou stačit. :roll:
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Žádné "extra" svíčky nepoužívám, mám tam ty doporučené a nemám pocit, že motor nějaké lepší potřeboval :)
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
Odpovědět