Výměna budíků

Odpovědět
honza
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Výměna budíků

Příspěvek od honza »

Tak jsem se rozhodl, že by si Balík zasloužil lepší ciferníky než ty tovární a začal jsem na tom pracovat. Rozpracovaný nehotový návrh můžete vidět níže...

Obrázek

Vymontoval jsem celou kapličku před ridičem a narazil jsem na menší problém, se kterým si trochu nevím rady. Jak šetrně sundat ručičky!? Nemáte s tím někdo zkušenost? Sundat by asi nebyl největší problém, ale až vyměním šablony, nerad bych aby mi to na dálnici ukazovalo, že jedu 45:-) Seštelovat tachometr by se třeba dalo s GPS, ale co otáčky, teplota, stav nádrže!?
Obrázek
Reklama

rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

...zajímavé... mělo by to jít rozdělat i bez demontáže ručiček :roll:
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
honza
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza »

To jo, rozdělat to všechno jde... až do fáze, kdy odšroubuju šablonu a ta rotuje na hřídelce ručičky. Ta je pak potřeba vytáhnout:-(
Obrázek
rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

hmmm...tak to fakt nevím :roll:
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
peta.hvezda
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.hvezda »

Dělal jsem si něco podobnýho "dřív" u škody 120, ale tam je to trochu něco jinýho.. :wink: Jinak ručičky jsem přetáhnul přes spodní doraz a nechal je ustát, pak jsem si to označil a opatrně sundal.. po demontáži a zpětné montáži, všechno fungovalo jak mělo, ale nevím jak u Balíska.. :?: pak napiš, jak jsi dopadl.. :D :D
honza
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza »

Sakra, jenom za seřízení ručiček si v tuningsamolepce řekli pětikilo. A to nepočítám výrobu podle návrhu. To mi přijde jako drahá frajeřina. No, vzhledem k tomu, že teď plánuju daleko akutnější věci, tak budíky odkládám na neurčito..

Kdyby se k tomu v dohledné době rozhodl někdo z vás, tak dejte určo vdět!
Obrázek
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

Docela mazec ty ceny....
Šlo by to udělat i tak, že by se to nějak rozstřihlo a na ty ručičky nasadilo. A při vhodném grafickém návrhu by to snad ani nemuselo jít vidět. Tak by to šlo nasadit v pohodě....horší ale s tím sundáváním, když to tam drží, tak se to bude blbě rozřezávat aby to šlo sundat. ......ale na druho stranu, když tam pak bude jiný podklad, tak ani nevadí, že se ten starý trošku poničí....chtělo by to vyzkoušet...nějaký dobrovolník??
Suzuki Baleno Klub - http://sbk.zde.cz
honza
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza »

Čoveče Marku, nejdřív mi to přišlo dobrý a přemýšlel jsem, jak ten návrh upravit,.. ale jak jsou ty šablony dělaný z nějakýho světlovodnýho plastu, asi by ten řez pálil do očí..
Obrázek
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

Tak řez toho pevného podkladu udělej v jednom místě a až budeš dávat nový polep, tak ten spoj překryješ třeba o půl cm tou samolepkou. Čili spoj podkladu bude o malinko vedle než spoj te samolepky. Možná by to tak šlo...
honza
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza »

Kamaráde, to jsem nechtěl dělat u nějakýho šmidlipírka v garáži:-D Žádná samolepka. Oni by to udělali jako jeden kus, krásná plastová šablonka. Takže mě tak maximálně napadla vertikální proužková struktura v tom bílým poli, která by ten řez možná skryla, ale nevim nevim.
Obrázek
Marek
Závislý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

jo tááák. Aha. No tak to pak jedině fakt zvolit nějaký ten vhodný grafický návrh, který by to skryl :)
Odpovědět