Zámek dveří kufru

Odpovědět
jam
Nováček

Zámek dveří kufru

Příspěvek od jam »

Zdravím Baleňáky. Pořídil jsem Baleno kombi 1.6 r.v. 1999. Má měněné dveře kufru. Poradíte někdo s přesnou funkcí elektrického pohonu zámku ve vazbě na mechanické centrální zamykání?

Kde je problém. Když po jisté chvíli nečinnosti klíčkem odemknu u předních dveří auto, zámek kufru pouze cukne, ale neodemkne. Pokud nyní klíčkem opět procvaknu, zámek kufru již pracuje správně. Když nějakou dobu neprovedu nic, opět se "první akce" (zamčení či odemčení) neprovede. Důsledek: pokud vystoupím z auta po chvíli jízdy a zamknu, kufr zůstane odemčený! To znamená, že zamknout mohu buď opakovaným odemčením a zamčením nebo klíčkem přímo v zámku kufru. Nutí mě to stále kontrolovat zamčení kufru. Díky za zkušenosti.
Naposledy upravil(a) jam dne pon kvě 22, 2006 9:00 am, celkem upraveno 1 x.
Reklama

rcph
Závislý diskutér

Příspěvek od rcph »

Servo nemá dostatečnou sílu na chod zámku. Zkusil bych se podívat na mechanismus zámku, jeho chod a trošku jej prostříknul olejem. Také se podívat na el. kontakty serva, očistit je, změřit napětí při chodu. Hlavně pokud byly dveře měněné a hýbalo se s elektrikou.
Suzuki Baleno Wagon 1,6 GLX
Karel
Závislý diskutér

Příspěvek od Karel »

Mám na Wagonu řadu let ten samý problém, několikrát jsem se to snažil řešit, ale už jsem to vzdal. Dveře zavírám centrálem a kufr (5 dveře) zamykám samostatně klíčem. Jde o zvyk a má to tu výhodu, že při jízdě zůstává kufr zamčený a obsah není ohrožen např. při čekání na křižovatkách :D Asi už to nechám tak, už jsem si zvykl a není to nijak zásadní :)
Suzuki Baleno Wagon 1,6i GLX
jam
Nováček

Příspěvek od jam »

Díky za reakce. Promazávání zámku a mech. kontrolu systému zamykání dveří kufru jsem prováděl ještě před mým dotazem zde. Měl jsem rozdělané i servo zámku. Tehdy jsem prováděl jen zběžnou prohlídku. Nyní mám dojem, že uspořádání převodu serva, jak si matně vybavuji, přímo vede k výše popsané funkci (nejsem to teď schopen z hlavy přesně popsat). Odpojení serva od elektriky a odemykání/zamykání pouze klíčkem také zvažuji. Zdravím
traktorik1
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od traktorik1 »

a uz si to mal rozobraté, ak nie tak sa kukni dovnutra do dveryci nemas vipadnute tiahlo z centralu ako sam mal ja
jam
Nováček

Příspěvek od jam »

Měl jsem to rozebrané. Uvádím, že to neprovede pouze první odemknutí/zamknutí. Pak to funguje bez problémů až do pauzy. Tím vznikají stavy (viz. předchozí příspěvky), že nevím, jestli je to aktuálně odemknuté nebo zamknuté. Myslím, že nejrozumnější to bude elektricky odpojit a kufr odemykat pouze přímo klíčkem. Vyhnu se tak i zde uvedenému stavu, že mi na křižovatce nebo v zácpě někdo hospodaří v kufru... Zdravím
Odpovědět