Problém s volnoběhem....
Problém s volnoběhem....
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, nevíte někdo čím to je? Nastartuju Baleno 1,6 16V a studený motor má otáčky tak 1500-2000 jak kdy.. (je to normální?) u mé škody 120 jo, ale třeba Felda to nedělá.... Dejme tomu že je to prostě sytič a u Balena je to normální, ale motor se ohřeje a otáčky spadnou na normální (500-750) teprve až když auto úplně zastaví, to pak trvá tak 10 sekund a otáčky pomalu klesnou a pak je vše OK... nebo když vypnu motor a nastartuju...Pokud vyjedu v -20 a pojedu třeba 100Km bez zastavení, tak to má prostě pořád zvýšený otáčky... Vím o tom, tak po ohřátí na chvilku zastavím a je to OK... spotřebu mám tak 6,5-7 L.... Jo, taky se mi stalo, že jsem zapoměl zastavit a jel jsem delší trasu a jen tak jsem vyřadil a otáčky kolísaly tak od 500 do 2000, humus ) Stačilo to chcípnout a nastartovat a pohoda... Něco je tam špatně, zatím nevím co... předchozí auto byla š120, takže bádám
Baleno 1,6 16V
- Reklama
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mi to obvykle po nastartování taky veleze do otáček (tak 1500) a jak se to zahřeje (cca 2 minuty, nebo kousek jízdy), tak to spadne na normál a drží. V létě třeba nastartuju, vyskočí to nahoru, pak sešlápnu plyn a je to v klidu. Pokud je motor teplý, tak je to bez problémů.
Suzuki Baleno Klub - http://sbk.zde.cz
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To jsme rádi, že nás nečekají nějaké neplánované investice ...budeme celé léto jenom jezdit a jezdit..Karel píše:2 Marek a Losky: Tak to funguje správně, pokud otáčky neklesnou, tak může být taky vadný snímač (čidlo) teploty motoru, který dává informace řídici jednotce. Ta si pak myslí, že je motor pořád studený a otáčky nesníží.
Suzuki Baleno Klub - http://sbk.zde.cz
-
- Závislý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem na tom stejně jako Ty, takže pohoda, takže budu jezdit a jezdit a jezdit..Marek píše:To jsme rádi, že nás nečekají nějaké neplánované investice ...budeme celé léto jenom jezdit a jezdit..Karel píše:2 Marek a Losky: Tak to funguje správně, pokud otáčky neklesnou, tak může být taky vadný snímač (čidlo) teploty motoru, který dává informace řídici jednotce. Ta si pak myslí, že je motor pořád studený a otáčky nesníží.